Njut av livet

Det behövs bara sidor som exempelvis snus-online.nu för att påminnas om att livet är till för att levas! Allt sådant som man avråds från som till exempel snus, godis och andra godsaker som vi behöver för att känna att vi belönar oss själva när vi behöver det kan inte bytas ut mot grönas detoxjuicer och extra hårda pass på gymmet. De behöver vara lite onyttiga och förbjudna för att fylla sin belönande funktion.

Belöning
Eftersom många av oss lever våra liv på ett sätt som definitivt förtjänar belöning under helgerna och under semestern och annan ledighet. Att äta och dricka gott är för många vad belöning handlar om och eftersom vi äter duktigt under vardagarna så tillåter vi oss att äta lite mindre under ledigheten. Lite godis, chips, mindre nyttig mat med mera slinker gärna ner på fredagskvällen. Att göra på detta sätt är viktigt då vi behöver få känna att allt det vi kanske försakar under veckorna kommer tillbaka på helgen. Om vi endast knaprar morötter hela livet så missar vi många trevliga upplevelser.

Hälsa
Hälsa handlar inte endast om att äta nyttig mat och att träna , det handlar lika mycket om att ta vara på livets gosa. När man gör det så mår man bra psykiskt, vilket är viktigt för att vi ska må bra överlag. Att endast fokusera på att gymma bort de där extra kilona som man fick efter julen gör att julen framstår som en högtid som man kan njuta av, men som man sedan måste kämpa för att bli av med.