Delikat och enkelt med gräddsifon

Med en gräddsifon kan vem som helst fixa till en läcker drink eller ett bakverk. Den som letar efter en sifon, exempelvis på www.gräddsifon.se, inser snabbt att den kan användas till väldigt mycket, alltifrån att dekorera en barnkalastårta till att spritsa en irish coffee. Grädden blir både luftig och fluffig, precis som på bild.

Så här gör du
Det går snabbt och enkelt att använda en gräddsifon, och resultatet blir alltid proffsigt. När du har fyllt på med grädde, skruvar du bara i en patron med lustgas och skakar sifonen, sedan är den redo att användas. Förutom vispgrädde kan du även använda gräddsifonen till att göra mousse, såser eller soppor av olika slag.

Hållbarhet och tillbehör
Färsk grädde i en gräddsifon håller sig i cirka två veckor i kylskåpet. Om du använder gräddsifonen ofta kommer du att behöva köpa till nya patroner. Sifonen i sig behöver inte kosta så mycket, det beror på vilken design och vilken storlek du vill ha. De flesta gräddsifoner håller bra kvalitet och är enkla att rengöra.